13. 5. 2017 Izlet v Porto

V poznih urah v petek smo izvedeli da se danes odpravimo na ogled Porta. Zjutraj smo se zbudili zelo zgodaj za te kraje in sicer ob 8.00. Ob 9.30 smo se s še dvema skupinama (z norvežankami in pa s poljaki) z vlakom odpeljali proti Portu, vožnja je trajala dobro uro in se nam zelo vlekla. 
Takoj, ko smo stopili iz železniške postaje v Portu se je vlil dež, zato sta Jaka in Žan po dežju tekla kupiti dežnike. 
Čez 10 minut pa je posijalo sonce in tako je na našo srečo tudi ostalo. Najprej smo si ogledali center mesta in trg, ter dve cerkvi, sprehodili smo se mimo univerze v Portu, ki praznuje 106 obletnico. Po ogledu mesta smo se odpravili čez enega izmed sedmih mostov do naslednje lokacije, kjer smo imeli prosto za kosilo. 
Izbrali smo restavracijo, ki je imela spodaj pokušine vina, v sredini zgodovino te vinarne na vrhu pa teraso s katere smo videli stari del Porta in reko Douro. Razgled nam je bil tako všeč, da smo se z veseljem usedli in tam pojedli kosilo ter poskusili vino Portovec, ki nam je bilo zelo všeč. 
Po neverjetnem kosilu, ki se nam je vsem vtisnilo v spomin delno zaradi hrane, delno zaradi lokacije in razlgeda in pa seveda samega mesta. Po kosilu smo nadaljevali ogled in sicer z ladjico pod vsemi sedmimi mostovi in o njih izvedeli malo zgodovine. Sledil pa je ogled se starega dela mesta, kjer so hiše na zunanjih stenah pokrite z ploščicami. Nakupili smo nekaj spominkov in se na žalost odpravili nazaj proti Bragi. 
Po prihodu domov smo nekaj pojedli in se odpravili ven na sprehod z eno od skupin (lahko ugibate s katero...) med tem pa so nam sporočili da se jutri odpravimo v Viano, zato smo večer hitro zaključili in odšli domov spat.  




Center Porta

Univerza v Portu

Portovec

Kosilo v Portu

Razgled ob hrani 

Vožnja z Ladjico po Douri






Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

7. 5. 2017 Nedelja

9.5.2017